Mikä on sovitus?

Synnin palkka on kuolema, mutta Kristuksen uhrin kautta olemme saaneet mahdollisuuden iankaikkiseen vapautukseen.

Mikä on sovitus?

Mikä on sovitus?

Aivan yksinkertaisesti: «… häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.” Jes. 53:5. Hän kärsi meidän rangaistuksemme. Hän otti päälleen rangaistuksen, joka kuului meille. Tämä oli se suuri työ, joka tapahtui Golgatalla – jotta meillä olisi rauha. Tämä on sovitus.

Kuka on sovittaja?

Kuka on sovittaja? Puolustaja Isän luona, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas, hän on meidän syntiemme sovitus, eikä kuitenkaan vain meidän, vaan koko maailman syntien. (1. Joh. 2:1-2).

Jeesus ei pelkästään sovittanut meidän syntejämme, vaan nyt näemme hänet  itsensä elävänä, korotettuna Kristuksena Isän oikealla puolella, ja nyt hänestä sanotaan:  hän on meidän syntiemme sovitus. Hän ei ole pelkästään sovittanut meidän syntejämme, vaan hän itse on sovitus. Mikä turva pelastuksesta!

Mikä on sovituksen tulos?

Hän meni oman verensä kanssa pyhäkköön, itse taivaaseen,  ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme ja hän sai aikaan iankaikkisen pelastuksen.

Sen, mitä Jeesus teki maan päällä, Jumala vahvisti taivaassa. Siellä Jeesuksen veri puhuu parempaa kuin Aabelin veri. Aabelin veri nimittäin huusi maasta, ja Jumala kirosi Kainin pois maan päältä, koska hän oli lyönyt veljensä kuoliaaksi (1. Moos. 4:10-11). Jeesuksen veri ei huuda maasta, kuten Aabelin, koska Jeesus meni verensä kanssa Jumalan eteen itse taivaaseen meidän hyväksemme. Jeesuksen vaeltaessa maan päällä hänestä sanottiin: «Ei ole ihminen puhunut sillä tavoin kuin hän.” Joh. 7:46.
Ja me sanomme: Koskaan ei ole kukaan puhunut myöskään taivaassa niin kuin hän. Sen tähden hän on paras. – Henkensä kautta hän puhuu meille täällä maan päällä ja verensä kautta hän puhuu taivaassa. Mikä lohdutus ja mikä pelastus!

Oletko kiinnostunut lukemaan lisää teemasivultamme, joka käsittelee syyllisyyttä ja anteeksiantoa


 Artikkeli julkaistiin ensin BCC: n lehdessä “Skjulte Skatter maaliskuussa 1914.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag 

 

 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Jumalan evankeliumi

Armo tarkoittaa, että kaikki syntini annetaan anteeksi, kun tunnustan ne. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että saamme voimaa olla kuuliaisia totuudelle, jonka Jeesus toi mukanaan. Tässä kirjassa Sigurd Bratlie kirjoittaa tästä aiheesta ja osoittaa, että Jumalan evankeliumi on uskon kuuliaisuutta.