Brunstad Christian Church

Yksityiskohtaisempaa tietoa Brunstad Christian Churchista löydät osoitteesta : bcc.no.

Alku

Johan Oscar Smith syntyi vuonna 1871 Norjassa ja häntä pidetään Brunstad Christian Churchin perustajana. Perehtyessään Raamattuun Smith tuli vakuuttuneeksi siitä, että ensimmäiset kristityt olivat Kristuksen rakkauden valtaamia ja he uskoivat, että on mahdollista muuttua elämässään. Tämä innosti Johan Oscar Smithiä niin, että hän silloin kaksi tuhatta vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen, löysi saman uskon, joka oli ollut alussa.

Johan O. Smith antoi elämänsä Jumalalle 26-vuotiaana. Siitä lähtien kun Smith alkoi saada näitä ilmestyksiä Jumalalta, hän alkoi puhua ihmisten kanssa. Hänellä oli pakottava tarve jakaa toisten kanssa se, mitä Jumala hänelle opetti. Hänen työnsä ei välittömästi  tuottanut tuloksia; tuon ajan uskonnollisissa piireissä Norjassa oli monia karismaattisia ja suosittuja saarnaajia, jotka saivat koottua paljon enemmän ihmisiä kuin oppi lihaan ilmestyneestä Kristuksesta. Smith puolestaan ei ollut kiinnostunut lipsumaan totuudesta kerätäkseen ympärilleen monia ihmisiä, tai järjestämään jotakin esitystä saadakseen huomiota. ‘Jumala kaipaa ihmisiä, jotka elävät hänen kasvojensa edessä. Niitä ihmisiä, jotka elävät ihmisten edessä, on riittämiin’, hän kirjoittaa veljelleen huhtikuun 29. päivänä v. 1909.

Ennen vuotta 1910 noin 50-60 henkilöä Itä- ja Etelä-Norjasta oli liittynyt häneen. Tämä oli Brunstad Christian Churchin alku. Koska Johan O. Smith palveli laivastossa, hänen oppinsa juurtui moniin paikkoihin Norjan rannikolla. Nykyään seurakuntia on noin 20 paikassa ympäri Norjaa.

Leviäminen ympäri maailmaa

Jo 1930-luvulla Tanskaan ja Ruotsiin oli muodostunut seurakunta ja 1950-luvulla seurakunnan sanoma oli levinnyt useimpiin Euroopan maihin. 1960-luvun puolivälistä lähtien Kanadaan ja USA:aan on perustettu useita seurakuntia. Latinalaiseen Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan seurakunta tuli  1970-luvulla, ja moniin Afrikan maihin 1980-luvulla.

Jo 1970-luvulla seurakunnalla oli kontakteja maan alla oleviin kristittyihin Itä-Euroopan maissa, mutta olosuhtet tekivät lähetysmatkoista vaikeita. Mutta kommunismin romahdettua lähetystyö Itä-Euroopassa on lisääntynyt ja seurakunta on saanut lujan aseman tällä alueella.

Seurakunnalla on nykyään toimintaa yli 65 maassa kaikilla mantereilla.

Seurakunta – Kristuksen ruumis

‘En ole koonnut itseni ympärille vaan Kristukselle, joka on seurakunnan pää.’ Tämän Johan O. Smith sanoi 70-vuotispäivänään ja tämä leimaa erityisesti  Brunstad Christian Churchia. Smith ymmärsi varhain, että kuuluminen uskonnollisiin puolueisiin ei takaa pelastusta. Raamattuun perustuen Smith julisti, että seurakunta on Kristuksen ruumis, jossa kaikilla jäsenillä tulee olla yhteys päähän – Jeesukseen Kristukseen – pelastuakseen. Ja kun jokaisella on yhteys päähän, heillä on myös yhteys keskenään. Johtajamme  eivät ole koskaan kaikkina näinä vuosina yrittäneet rakentaa itsensä ympärille, vaan Jumala on antanut seurakunnalle kasvun ja edistyksen.