Kuka Jeesus on sinulle?

Kuka Jeesus on sinulle?

Kukaan ei voi palvella kahta herraa …

3 Minuuttia ·

Kuka Jeesus on sinulle?

Oletko antanut koko sydämesi ja elämäsi hänelle, joka on Herra ja Mestari – vai onko hän sinulle vain syntiuhri?

Et voi palvella kahta herraa

Ihminen ei voi palvella kahta herraa, sillä hän rakastaa toista ja vihaa toista. (Matt. 6:24). Ihminen ei voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa (sitä mikä kuuluu maailmaan). Usko voidaan erottaa muusta elämästä, mutta silloin "vain leikitään kirkkoa" sunnuntaisin ja lopun aikaa eletään itselle. Uskotko Jumalan olevan tyytyväinen tähän? Eikö Jeesus haluakin, että annat hänelle koko sydämesi ja elämäsi? Niin, että hän voi tulla sisään ja asua siellä ja pitää yhteyttä kanssasi. Mutta jos ihminen edelleen pitää kiinni jostain tästä maailmasta, estää se Jeesusta tulemasta sisään ja hallitsemasta sydämen valtaistuimella.

Jos ihminen edelleen pitää kiinni jostain tästä maailmasta, estää se Jeesusta tulemasta sisään ja hallitsemasta sydämen valtaistuimella.

Jeesus sanoi: «…joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.» Johannes 3:3.Nuori, joka tuntee, että usko ei ole hänelle merkityksellinen tai arvokas, ei ole syntynyt uudesti. Ilman että synnymme ylhäältä Hengestä, meidän inhimillinen ymmärryksemme ei voi nähdä mitään arvoa uskossa, eikä ihminen voi myöskään nähdä minkäänlaista merkitystä uskon ja uran tai muiden intressien välillä. Mutta sitten kun on syntynyt ylhäältä, kaikki tulee uudeksi, myös hengellinen elämä, ja sydän saa valaistut silmät, niin että elämän näkee aivan uudella tavalla.

Meillä on aikaa vain siihen, mihin sitä satsaamme. "Vaan etsikää ensiksi Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin myös kaikki tämä teille annetaan." Matt. 6:33. Kun etsimme sitä, mikä kuuluu maailmaan saadaksemme etuja Jumalan valtakunnasta, silloin palvelemme väärää mestaria. Jumalan siunaus ei voi olla maallisen työmme yllä, kun etsimme omaamme Jumalan valtakunnan sijaan.

Elämä Jumalassa

Elämän Jumalassa tulee olla etusijalla. Silloin Jumala huolehtii kaikista muista elämämme osa-alueista, mukaanlukien uramme, vaikka siitä ei aina tule sitä, mitä olimme ajatelleet. Jumalan käsissä kaikki on niin kuin sen tulisikin olla; elämästämme tulee siunattua ja hedelmallistä, ja me elämme joka päivä yhteydessä Jeesukseen. Toisaalta taas ne, jotka ovat velttoja rakkaudessaan Jeesusta kohtaan, tulevat oksennetuiksi pois hänen suustaan (Ilm. 3:16), sillä Jeesus on kiivas rakkaudessaan kaikkia niitä kohtaan, jotka kuuluvat hänelle.

Elämässä voi hyvinkin olla paljon sellaista, mikä häiritsee, mutta kaiken tämän keskellä on mahdollista hoitaa suhdetta Jeesukseen! Meidän ei tarvitse odottaa elämän rauhoittumista rukoillaksemme häntä. Sen sijaan meillä voi olla henkilökohtainen suhde hänen kanssaan, niin että rukoilemme häntä jatkuvasti ja jokaisessa tilanteessa, tietäen uskon kautta, että hän asuu sydämessämme.

Meidän ei tarvitse odottaa elämän rauhoittumista rukoillaksemme häntä.

Luonnostaan meillä on tapana jakaa elämämme: tämä on työtä, tämä vapaa-aikaa ja se mikä jää jäljelle (jos jotain jää jäljelle) on "hengellistä aikaani". Mutta Jeesus haluaa olla mukana jokaisessa osa-alueessa elämäämme; työssä, vapaa-ajassa ja kaikessa muussa. Onko Jeesus Herra elämässäsi, vai jotain vähemmän? Hän ei hyväksy mitään vähempää kuin olla Herrojen Herra ja Kuningasten Kuningas.

Valitse tänään, ketä haluat palvella!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.