Kuinka voin voittaa synnin, ellen halua sitä?

Meidän pitää oppia näkemään synti Jumalan silmin, ja vihata sitä samalla tavalla kuin hän, tunteistamme riippumatta.

Kuinka voin voittaa synnin, ellen halua sitä?

Synti tuli maailmaan Saatanan ylpeyden takia ja hänen halustaan olla Jumalan kaltainen, ja tämä jätti rumat jälkensä pysyvästi Jumalan täydelliseen luomakuntaan. Jumalalla ei ole olemassa mitään harmaata aluetta, kun on kysymys synnistä. Kaikki synti on ylenmäärin synnillistä. Hän vihasi syntiä niin paljon, että lähetti ainoan Poikansa maailmaan, niin että me voisimme pelastua siitä. Toisin sanoen, meille on ehdottoman tärkeää vapautua siitä täysin, ja se ei ole mahdollista muuten kuin vihaamalla syntiä todella, ja näkemällä sen sellaisena kuin se on.

Totuus synnistä

Mutta viha ei tule luonnostaan.

Kiusaus ei koskaan tule tuntumaan sellaiselta, jonka haluaisit kohdata; se juuri tekee siitä kiusauksen. Mutta Jumala on puhunut sydämessäsi, ja olet tehnyt päätöksen seurata Jeesusta ja luopua omasta tahdostasi, joka on ihmisen luonnossa oleva halu syntiin. Mutta hengessäsi ja mielessäsi valitset hyvän. Mutta sitten löydät sen pahan, joka edelleen on olemassa, vaikka olet päättänyt tehdä hyvää, tai -yksinkertaisesti sanottuna – tulet edelleen kiusatuksi syntiin. (Room. 7:21) Ja voi olla vaikeaa nähdä, mitä se paha oikeastaan on. Tunteesi sanovat, että synnin valitseminen tuntuisi hyvältä ja antaisi sinulle onnen ja tyydytyksen. Kiusauksen hetkellä tunnet esimerkiksi, että haluat ärsyyntyä, koska toinen henkilö ansaitsee sen. Tai tunnet, että haluat todella pitää kiinni tietystä halusta, vaikka tiedät, että se ei ole oikein. Silloin voi olla vaikeaa tuntea vihaavansa syntiä.

Mutta tämä on totuus: tuntesi valehtelevat. Sitä ei voi riittävästi korostaa. Nämä tunteet tulevat lihasta, joka on syntymässä saatu syntiruumis ja joka haluaa ohjata sinua. Mutta todellinen minäsi on mielesi ja henkesi, joka teki päätöksen elää täysin Jeesukselle, ja se käy taistelua lihaa vastaan riippumatta siitä, mitä tunnet.

Voima Jumalalta

Alussa et ehkä tunne vihaavasi syntiä, kun se tulee esiin, ja Saatana painostaa sinua antamaan periksi tunteillesi. Mutta jos uskot, että todellinen minäsi haluaa todella voittaa synnin miellyttääkseen Jumalaa, silloin sinun tulee taistella uskossa kiusauksen hetkellä kaikkia tunteitasi ja himoja ja haluja vastaan, jotka ovat lihassasi. Se merkitsee, että sinun täytyy astua armon valtaistuimen eteen ja huutaa Jumalalta apua. Ja Jeesus, joka tuntee hyvin taistelut ja kiusaukset, joita kohtaat, koska hän myös kohtasi samat asiat, kun hän oli täällä maan päällä, hän myös rukoilee sinun puolestasi. Kun hän näkee, että henkesi on halukas ja valmis voittamaan, mutta tunteet ovat niin heikkoja, silloin hän antaa sinulle kaiken sen voiman ja armon, mikä voittamiseen tarvitaan.

Ihmiset, jotka tekevät tämän, ovat Jumalalle kallisarvoisia. Hän näkee, kun voitat, toisin kuin se, mitä tunnet. Hän näkee, että olet kuuliainen, koska sinulla on kaipaus hyvään. Sen yllä on siunaus, koska vihaat syntiä, tunteistasi riippumatta.

Lihassasi ei asu mitään hyvää

Kun alat seurata Jeesusta tiellä, voi käydä niin, että lankeat ja teet syntiä hyvästä tarkoituksestasi huolimatta. Silloin koet, että synti tuo vain mukanaan joukon ongelmia. Sen seurauksena saat huonon omatunnon, rikkoutuneet ihmissuhteet ja rikkoutuneen suhteen Jumalaan jne. Kun näet, kuinka paha oikeastaan onkaan tehdä syntiä, se alkaa saada hirvittävän hajun. Siitä tulee sinulle inhotus. Näet synnin seuraukset. Tämä johtaa siihen, että vihaat syntiä ja voitat sen ja se taas johta hyvyyteen, rauhaan, rakkauteen ja kaikkiin hyveisiin, jotka kestävät läpi elämän. “Nautinto” synnille periksi antamisesta kestää vain hetken, ennen kuin alat tuntea syyllisyyttä ja kurjuutta, jonka se tuo muassaan. Tämän kokeminen vahvistaa vain päätöstäsi, ettet olisi enää  missään tekemisissä synnin kanssa.

Synnin palkka on kuolema. Saatana tulee vain tappamaan, varastamaan ja tuhoamaan. (Joh. 10:10) Tämä on totuus synnistä. Siitä saa vain hetken tyydytyksen, mikä katoaa hetkessä ja lopputulos on kuolema.

“Sillä Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Room. 6:23.

Jeesus rakasti meitä niin suuresti, että hän jätti taivaan tullakseen maan päälle voittamaan synnin, niin että meidän ei enää tarvitsisi olla sidottuja synnin tekemiseen. Tämän uhrin johdosta meillä voi nyt olla yltäkylläinen elämä. (Joh. 10:10) Jos olemme aitoja kristittyjä ja opetuslapsia, jotka rakastavat Jeesusta, tämän pitäisi innostaa meitä omistamaan sama ajatustapa. Kuinka voimme kunnioittaa häntä siitä, mitä hän on tehnyt? Tekemällä samoin kuin hän teki. Voittamalla synnin niin, että voimme eräänä päivänä seisoa hänen edessään ilman tahraa ja ryppyä, ja kuulla hänen sanovan: “Hyvä on sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Mene Herrasi iloon.” (Ef. 5:27; Matt. 25:21)

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Niin suuri pelastus

Apostoli, joka kirjoitti Hebrealaiskirjeen, kutsuu sitä «kehotuksen sanaksi». Tämän kirjan tarkoitus on vahvistaa ja laajentaa kehotusta ja luoda uskoa ja pelastusta kaikille, joilla on taivaallinen kutsumus. Kaikki, jotka seuraavat Hebrealaiskirjeen kehotuksia, voivat saavuttaa tämän suuren pelastuksen.