Kuinka voin palvella heikolla ruumiilla?

Sydämeni on halukas! Mutta on asioita, joita en vain pysty tekemään …

Kirjoittanut Ruth Anne Heneveld
Kuinka voin palvella heikolla ruumiilla?

Kun olin nuori, ennen kuin menin naimisiin ja sain lapsia, pystyin käyttämään voimani seurakunnan palvelemiseen. Saatoin auttaa pyhäkoulussa ja toimintakerhossa, tein töitä nuorten parissa. Tein vapaaehtoistyötä ja muutakin. Mutta neljän vaikean raskauden jälkeen, ja taisteltuani vakavan synnytysmasennuksen kanssa, en enää ollut fyysisesti terve enkä henkisesti riittävän vahva voidakseni tehdä näitä asioita. Minulla ei ole syöpädiagnoosia eikä muutakaan lääketieteellistä vaivaa; ruumiini vain on niin heikko. Ihmiset eivät näe tätä heikkouttani, kun he näkevät minut. Tässä minun on oltava uskollinen Jumalan kasvojen edessä ja kannettava häpeä, jonka voi tulla osakseni. Voi näyttää siltä, että olen laiska tai etten halua olla mukana.

On ollut mielenkiintoista löytää tieni, kun tarve on ollut niin suuri saada ihmisiä auttamaan ja palvelemaan. Näen viikoittain tarpeen auttaa, tarpeen saada työntekijöitä, jotka seisovat muurinaukossa. Enkä kuitenkaan pysty siihen fyysisesti. Sydämeni on halukas! Haluan olla mukana, ja kerran pakotin itseni tekemään kaiken voitavani. Henki kuitenkin muistutti minua varsin pian, ja mieheni vahvisti sen oikeaan aikaan antamallaan kehotuksella, että tämä oli itse asiassa vääryyttä.

Teot, jotka Jumala on ennalta valmistanut minua varten

Olin mennyt armon alueeni ulkopuolelle, niiden tekojen ulkopuolelle, jotka Jumala oli valmistanut minua varten ja sen sijaan tehnyt tyhjiä tekoja. Sen tähden Jumala ei voinut siunata näitä tekoja. Lisäksi oma perheeni kärsi, koska uhrasin kaikki voimani ja kaiken energiani toisiin asioihin. Heillä oli vain täysin väsynyt ja uupunut äiti – en jaksanut suorittaa tehtäviäni kotona, ja tunteeni olivat herkistyneet.

Olen todennut, että on helppo ajatella, kun teen hyviä tekoja ja ihmiset näkevät ne, että silloin olen tehnyt oman osuuteni. Mutta nämä voivat niin helposti olla ”kuolleita tekoja”, jotka tehdään ainoastaan siksi, että ihmiset voisivat myöntää, että teen töitä. Saan siitä myös vähän kunniaa. Minun tulee tutkia motiivejani ja tekojani kriittisesti, tutkia miten ja miksi teen asioita, joita teen ja sanon, ja minulla tulee olla voimakas yhteys Jeesukseen, jotta voin löytää teot, jotka ovat edeltä valmistettuja minua varten. Ajattele, jos Paavali ei olisi käyttänyt hyödykseen aikaa vankilassa kirjoittamalla seurakunnille ja olisi sen sijaan miettinyt sitä tosiasiaa, että hän oli sidottu kahleisiin eikä voinut olla ulkona julistamassa evankeliumia, tehdä ihmisistä opetuslapsia ja opettaa seurakunnissa! Silloin meillä ei olisi hänen kirjeitään, jotka ovat sellaiseksi avuksi meille tänään.

Tämä on minulle jatkuva kamppailu; löytää ne teot, jotka Jumala on edeltä valmistanut minua varten. ”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.” Ef. 2:10. Joko olen kotona ja hoidan pyykit hyvässä hengessä tai kohtaan lasteni tarpeet tai taistelen rukouksissani niiden puolesta, jotka tekevät fyysistä työtä seurakunnassa tai rukoilen niiden puolesta, jotka kantavat vastuuta jne. Se osa on yhtä tärkeä kuin varsinaisen fyysisen työn tekeminen; olen yhtä suureksi siunaukseksi, eikä tämä tehtävä ole vähemmän merkityksellinen.

Jumala ei nojaudu fyysiseen, henkiseen tai tunnepitoiseen voimaani suorittaakseen työnsä. Kun olen uskollinen, niin että löydän oman paikkani ja pysyn siinä kuuliaisesti ja teen ne teot, jotka Jumala on valmistanut minua varten, silloin hän pystyy viemään haluamansa työnsä päätökseen. Riippumatta siitä, mitä nämä teot ovat, tiedän, että kun pysyn armoitetulla alueellani, hän antaa minulle tarvitsemani voiman suorittaakseni nämä tehtävät.

Ehkä sinua kiinnostaa lukea lisää seuraavista artikkeleista: 

 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Niin suuri pelastus

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

Apostoli, joka kirjoitti Heprealaiskirjeen, kutsuu sitä «kehotuksen sanaksi». Tämän kirjan tarkoitus on vahvistaa ja laajentaa kehotusta ja luoda uskoa ja pelastusta kaikille, joilla on taivaallinen kutsumus. Kaikki, jotka seuraavat Heprealaiskirjeen kehotuksia, voivat saavuttaa tämän suuren pelastuksen.