Kohtalokas silmänräpäys

Kun taistelet syntiä vastaan, mikä pyrkii esiin sinussa, on tärkeää, että olet valmistautunut taisteluun etukäteen.

Kohtalokas silmänräpäys

Kun taistelet syntiä vastaan, mikä pyrkii esiin sinussa, on tärkeää, että olet valmistautunut taisteluun etukäteen. Mutta mikä on se kohtalon hetki? Elias Aslaksen kirjoittaa artikkelin radikaalisuudesta ja toimintatarmosta.

Se on juuri se hetki, jolloin tulee kiesatuksi. Silloin pitää iskeä lujaa. Ellei etukäteen ole lujasti päättänyt tätä ja toimeenpane sitä heti, silloin luovuttaa helposti ja lankeaa kiusaukseen. Kiusaus on itse Saatana, ja häntä ei tarvitse kuunnella montaa sekuntia ennen kuin ryhtyy toimeen, tekee ankaraa vastarintaa, lataa täysillä kaikilla niillä tykeillä, mitkä on hankkinut etukäteen. Varustautuminen tapahtuu rauhan aikana, niin että kaikki on valmista etukäteen. Muuten tulee yllätetyksi ja voitetuksi.

Ellei anna kaikkeaan voiton saamiseksi, silloin lankeaa ansaitusti. Jeesus ilmaisee Matt. 5:29-30:ssä äärimmäisen voimakkaasti: “Jos oikea kätesi viettelee sinua, revi se irti ja heitä luotasi!”, ja se kertoo varsin selvästi, että meidän pitää tehdä äärimmäisyyksiin saakka kaikkemme, ettemme tekisi syntiä! Ennen kaikkea meidän tulee varustautua Jumalan sanalla, kaikilla elämän sanoilla, niin että täytymme niillä, ja että hänen sanansa pysyvät meissä. Me sanassa ja sana meissä!

Kaikkein useimmat uskovat ovat suoraan sanottuna velttoja, laiskoja ja hitaita, ja aivan liian vähän elävästi kiinnostuneita tulemaan perusteellisesti pelastuneiksi kaikesta synnistä kaikilla mahdollisilla alueilla. He eivät Jeesuksen omien sanojen mukaan ole hänelle arvollisia! Matteuksen evankeliumissa 10:37-38 on kirjoitettu “eivät ole minulle arvolliset” kolme kertaa peräkkäin. Vain kokosydämiset, kiehuvan kuumat, elävästi kiinnostuneet, ahkerat ihmiset pääsevät Jumalan valtakuntaan. Kunpa monet näinä päivinä heräisivät radikaaliin kääntymykseen ja radikaaliin panostukseen!

Artikkeli julkaistiin seurakunnan lehdessä «Skjulte Skatter», huhtikuussa 1977
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.