Kiitollisuuden aika

Jouluna tapahtuu niin paljon, joten on helppo unohtaa, mitä me juhlimme.

Kiitollisuuden aika

Olen aina ollut vähän niin kuin joulupeikko Grinch, kun on kyse joulusesongista. Ulkona on usein kylmää ja kalseaa. Lyhyessä ajassa pitää saada paljon tehtyä: Suunnitella, tehdä ostokset, leipoa ja paljon muuta. Kaupoissa on tungosta. Elämä on hektistä. En pääse joulutunnelmaan, eikä se minun mielestäni ole väärin.

Mutta sitten kuuntelin erästä henkilöä seurakunnan joulujuhlassa, ja hän sai minut ajattelemaan negatiivista suhtautumistani, ja ymmärsin, että se ei ollut hyvä. Eräs mies ilmaisi, kuinka erinomainen tämä aika vuodesta oli; Jeesuksen elämän johdosta kannatti juhlia. Hän päätti puheensa hartaaseen kiitollisuuteen juhla-ajasta. Olinko minä myös todella kiitollinen tästä ajasta? Jumalan sanan mukaan kliitollisuus sopii aina, riippumatta vuodenajasta. Tänä juhla-aikana, kun vietämme Jeesuksen syntymäjuhlaa ja mietimme kulunutta vuotta, kiitollisuus kuuluu vielä enemmän asiaan.

“Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joh. 3:16

Aloin ajattelemaan Jeesusta ja sitä, kuinka hänen elämänsä uskollisuuden ja hänen uhrinsa kautta on esimerkki ja apu minulle elää niin kuin hän eli, otollisena Jumalalle joka päivä. Ajattelin, mitä hän uhrasi vuokseni, kun hän tuli alas maan päälle ihmisenä, niin että minä voisin saada iankaikkisen elämän. Ajattelin sitä hyvää, mitä olin kokenut vuoden aikana Jumalan, ystävien ja perheeni taholta. Eikö tässä olekin syytä juhlaan ja ylistää Jumalaa? Kuinka voisin olla olematta kiitollinen joulusesongista?

Ja niin kuin Grinch, olen muuttanut suhtautumistani. Tulen kiitollisemmaksi juhlallisista kokoontumisista, missä Jeesusta kunnioitetaan. Tulen enemmän kiitolliseksi ylimääräisistä mahdollisuuksista siunata toisia tänä aikana. Valitukset ja murehtiminen kaikesta, mitä täytyy tehdä, saa juhla-ajasta raskaan ja ikävän. Kiitollisuus on paljon kevyempää!

“Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne, sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt.” Matt 11: 28-30.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.