Jeesuksen kuolema – enemmän kuin Golgatan kuolema?

Vain aniharvat ovat tietoisia siitä, että Jeesuksen kuolema ristillä oli 33 vuotta kestäneen pelastustyön loppuun saattaminen..

Jeesuksen kuolema – enemmän kuin Golgatan kuolema?

Useimmat kristityt ovat kuulleet Jeesuksen kuolemasta Golgatalla, missä hän vuodatti verensä ja kuoli puolestamme virheettömänä ja tahrattomana karitsana. Vain aniharvat ovat tietoisia siitä, että Jeesus kuoli eräällä toisellakin tavalla ja, että hänen ristiinnaulitsemisensa oli 33 vuotta kestäneen pelastustyön loppuun saattaminen.

Minkälainen oli Jeesuksen elämä, hänen syntymästään Betlehemissä Golgatan ristille? Elikö hän Isänsä erityisen suojelun alaisena, joka olisi voinut säästää hänet koetuksilta ja syntiinlankeemukselta. Hepr. 4:15:ssa lukee toisin: Meidän ylipappimmehan jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme, sillä häntä on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin.

Koeteltu kuten mekin

Jeesus tuli koetelluksi kaikessa aivan kuten mekin, tekemättä kertaakaan syntiä. Tämä herättää paljon ajatuksia: Miten hän pystyi siihen? Onko se mahdollista meillekin, ja jos on, niin kuinka voimme saavuttaa sen? Onko meidänkin mahdollista olla vastaamatta herjauksella tullessamme herjatuiksi, olla uhkailematta kärsiessämme (1. Piet. 2:23) olla avaamatta suutamme tullessamme piinatuiksi? (Jes. 53:7). Onko oikeastaan edes mahdollista rakastaa omia vihamiehiään niin kuin Hän rakasti? (Matt. 5:44) Onko mahdollista olla Jeesuksen tavoin himoitsematta? (Matt. 5:28) Miten voimme jäljellä olevan maallisen elämämme aikana lopettaa inhimillisten himojemme seuraamisen ja seurata sen sijaan Jumalan tahtoa. (1. Piet. 4:2).

Jeesuksella oli vaikuttava ase, millä hän pystyi voittamaan kaikki koetukset. Hänestä tuli jokaisen kiusauksen jälkeen voittajaherra. Voimme lukea, kuinka hän erämaassa ollessaan tuli kiusatuksi ja käytti tätä asetta. Saatana vetosi hänen inhimilliseen luontoonsa ja kiusasi häntä asioilla, joiden tiesi olevan ihmisten heikkous. Mutta Jeesus torjui kerta toisensa jälkeen kaikki hänen yrityksensä – Jumalan sanan avulla. Olemalla kuuliainen Jumalan sanalle, hän saattoi viedä kuolemaan kaikki lihassa olevat himot, jotka erilaisissa tilanteissa heräsivät hänessä.

Pelastunut synnistä

Jeesus tiesi, että hän ei pystyisi tähän yksin, ja siksi hän ääneen itkien rukoili ja huusi avukseen häntä, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen uhrirukouksensa kuultiin, koska hän taipui Jumalan tahtoon. Hepr. 5:7. Hän pelastui, ei Golgatan kuolemalta, vaan siltä kuolemalta, joka tulee synnin palkkana.

Paavali kehottaa meitä myös Kol. 3:5:ssä: Haudatkaa siis se, mikä teissä on maallista: siveettömyys, saastaisuus, intohimot, pahat halut ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta. Tällä tavalla pystymme ajan kanssa kuolettamaan synnin, ja tulemaan läpikotaisin onnellisiksi ihmisiksi

Paavali nimittää lihassamme olevien himojen kuolemista Jeesuksen kuolemaksi, koska Jeesus oli ensimmäinen, joka toteutti sitä käytännössä. Sillä tavalla hän vihki meille tien todelliseen vapauteen. Joh. 8:36.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.