Herranpelko: Siunaus kaikin tavoin

Apostolit palvelivat Herraa pelolla ja tuntien vastuunsa. Kuinka herranpelko auttaa meitä palvelemaan Jumalaa oikealla tavalla?

Herranpelko: Siunaus kaikin tavoin

“Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, me koetamme saavuttaa ihmisten luottamuksen” 2.Kor.5:11.

Apostolit palvelivat Herraa kunnioituksella ja jumalanpelolla. He olivat nähneet Jeesuksen suuruuden ja hyvyyden, pyhyyden ja puhtauden. He olivat saaneet kokea hänen palavan vihansa syntiä kohtaan kaikissa sen muodoissa, sekä hänen palavan rakkautensa ihmisiä kohtaan, jotta hän saisi vapautettua heidät synnin vallasta. Apostolit tiesivät Jeesuksen käyvän veristä taistelua, eikä hän säästänyt itseään kuolemalta millään kohden ihmisten pelastuksen vuoksi.

Nyt Jeesus oli siis temmattu taivaaseen, ja apostolien tuli jatkaa hänen työtään ja elämäänsä ihmisten keskellä, ja heidän ylleen laskeutui voimakas herranpelko. Heidän tehtävänsä oli voittaa ihmisten sydämet kokonaan Kristukselle uskon kuuliaisuuteen sen kautta, että he itse olivat hyviä esikuvia niin puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa sekä puhtaudessa. Aivan kuin Isä oli lähettänyt Jeesuksen maailmaan, oli Jeesus lähettänyt heidät. Heidän tuli antaa valonsa loistaa ihmisille, jotta nämä olisivat nähneet heidän hyvät tekonsa, ja ylistäneet Isää taivaassa. (Matt.5:16) Siksi tämä herranpelko laskeutui heidän ylleen.

Jeesuksen sijainen

Apostolit olivat Jeesuksen sijaisia keskellä pahaa ja epäuskoista maailmaa, ja he tunsivat vastuunsa ja herranpelkoa. Heidän tuli viedä Kristuksen evankeliumi voittoon, ja pitää hänen käskynsä. Heidän tuli opettaa ihmisiä pitämään nämä käskyt, niin että nämä voisivat astua Jumalan kasvojen eteen pyhinä ja nuhteettomina.

Apostolit olivat todistaneet Herran vihan tuomiota Ananiaksen ja Saffiran kohdalla, jolloin voimakas pelko valtasi koko seurakunnan. Sen vuoksi he julistivat voimakkaasti sanomaa siitä, että ilman pyhitystä kukaan ei ole näkevä Herraa. (Hep.12:14) “Luopukaa siis valheesta ja puhukaa toinen toisellenne totta..” (Ef.4:25.) “Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana!” (Ap.t.2:40) Kun he puhuivat, he puhuivat Jumalan sanaa Hengessä ja voimassa pelolla ja vavistuksella. Heidän uskonsa perustana ei ollut ihmisten viisaus, vaan Jumalan voima. (1.Piet.4:11, 1.Kor.2:1-5) He eivät väärentäneet Jumalan sanaa voiton tai kunnian vuoksi, vaan tuomalla julki totuuden he suosittelivat itseään Jumalan kasvojen edessä jokaisen ihmisen omalletunnolle. (2.Kor.4:2) He tiesivät että inhimilliset sanat olivat tyhjyyttä, ja vain ristin puhtaassa ja väärentämättömässä sanassa oli synnistä vapauttava Jumalan voima!

Nyt on meidän vuoromme elää ajassamme Jeesuksen sijaisina ja lähettiläinä tehdäksemme Jeesus-nimen ihanaksi ihmisten keskuudessa. Jokainen ihminen on maksanut Jeesukselle hänen verensä, joten meidän ei tule olla välinpitämättömiä ihmisten sielujen pelastuksen suhteen. Tehtävämme on apostolien tavoin voittaa ihmisten sydämet täysin Kristukselle, totuudelle, vanhurskaudelle, rakkaudelle, kärsivällisyydelle, nöyryydelle jne. sen kautta, että itse olemme esikuvia. Olkoon meilläkin sydämessämme sama herranpelko!

Tee Herran tekoja

Meidänkin tulee tuntea herranpelkoa ja vastuuta, niin että teemme Herran tekoja, missä sitten olemmekin. Meidän ei tule kohdata toisiamme välinpitämättöminä, vaan esirukouksessa, niin että tunnemme vastuumme siitä, että kaiken tulee olla kunniaksi Jeesukselle Kristukselle.

Herranpelko on jotakuinkin kadonnut maan päältä, ja on vain harvoja, jotka työskentelevät oman ja muiden pelastuksen puolesta pelolla ja vavistuksella. Herranpelko on siunaus kaikin tavoin. Sen lisäksi, että se vetää meitä auttamaan ihmisiä, on se myös vahva varustus ja elämän lähde. (San.14:26-27). Se on puhdas ja pysyy iäti. (Ps.19:10) Se on pahan, kopeuden ja ylpeyden vihaamista. (San.8:13) Se on viisauden alku, ja antaa elinpäiviä. (Job 28:28, Psa.111:10, San.10:27) Niiden nimet, jotka pelkäävät Herraa, kirjoitetaan Jumalan muistokirjaan, ja heistä tulee Jumalan omaisuuskansa, ja heille koittaa vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien suojassa. (Mal.3:16, Mal.3:20)

Tämä on muokattu versio alkuperäisestä artikkelista “Herranpelko”, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa BCC:n lehdessä “Kätkettyjä Aarteita” syyskuussa vuonna 1944.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag


Lue lisää aiheesta sivulla “Jumala ja minä“, tai alla olevista artikkeleista: 

Tapahtukoon sinun tahtosi!

Voiko Jumala puhua ihmisille kauttasi?

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Niin suuri pelastus

Apostoli, joka kirjoitti Hebrealaiskirjeen, kutsuu sitä «kehotuksen sanaksi». Tämän kirjan tarkoitus on vahvistaa ja laajentaa kehotusta ja luoda uskoa ja pelastusta kaikille, joilla on taivaallinen kutsumus. Kaikki, jotka seuraavat Hebrealaiskirjeen kehotuksia, voivat saavuttaa tämän suuren pelastuksen.