Herää vakavuuteen!

Mitä vakavuuteen herääminen tarkoittaa? Mitä se tekee Kristuksen opetuslapselle?

Herää vakavuuteen!

Mitä elämään vakavasti suhtautuminen tarkoittaa?

  1. Kor. 15:34: n norjalaisessa käännöksessä sanotaan: “Herätkää vakavuuteen älkääkä tehkö syntiä!” Mitä vakavuuteen herääminen tarkoittaa?

Vakavuuteen herääminen tarkoittaa sitä, että suhtaudun vakavasti koko Jumalan sanan noudattamiseen; että valvon, kun on kysymys  Jumalan sanan tekemisestä kaikilla elämäni alueilla.

Vakavasti suhtautuminen elämään ei oikeastaan tarkoita sitä, että otan kasvoilleni vakavan ilmeen. Siitähän ei ole mitään hyötyä. Vakavuutta ei tule sekoittaa raskasmielisyyden ja vakavien ilmeiden kanssa. Voimmehan olla vakavia ilonkin keskellä, niin, jopa mitä iloisimmassa juhlassa.

Eläminen sen valon mukaan, joka minulla on

Vakavuus on sitä, että elän sen valon mukaan, joka minulla on, ja että kurottaudun kohti suurempaa valoa. Jumala on antanut meille määräyksensä, jotta noudattaisimme niitä tarkasti. Vain silloin voimme saada pyhitystä, ja kehitystä hyvässä. Silloin tulee vakavuus!

Paavali näki elämän vakavuuden niin selvästi! Apostolien teoissa 20:31 sanotaan, että hän kehotti kyynelin öin ja päivin. Näin hän näki elämän vakavuuden. Viisi viisasta morsiusneitoa suhtautuivat kuolemanvakavasti. Viisi tyhmää morsiusneitoa olivat hekin mukana vaelluksessa, mutta eivät valitettavasti suhtautuneet elämään niin vakavasti, eivätkä siksi päässeet sulhasen luo (Matt. 25:1-13).

Toimiminen Jumalan muistutusten mukaan

Kun esimerkiksi tulen muistutetuksi jostakin tai että minun pitäisi tunnustaa jotain, ja teen sen heti, viivyttelemättä tai odottelematta, silloin suhtaudun vakavasti. Silloin en anna tunteiden enkä järjen estää itseäni. Kun teen tarmokkaasti sen mitä minun tulee tehdä, silloin suhtaudun vakavasti elämään.

Nooa rakensi arkin uskon kautta. Nooa olisi kokenut joutuvansa kadotetuksi, jos hän ei olisi rakentanut. Rakentaminen merkitsi hänelle elämää. Niin minunkin tulee suhtautua, kun Jumala vaikuttaa minussa: joko joudun kadotukseen tai sitten tulen osalliseksi elämästä.

Nooahan uskoi myös, että hänen piti tehdä työ tarkasti, jotta alus kantaisi lastinsa. Siten tulee minunkin tehdä työtä peläten ja vavisten oman pelastukseni eteen , niin kuin on kirjoitettu Fil. 2;12: ssa. Se on suhtautumista vakavasti!

Kaikki Jumalan sana on vakavaa

Voin koetella itseäni monin tavoin siinä, suhtaudunko elämään vakavasti vai en. Jumalan sana on tarkoitettu minulle ja sinulle henkilökohtaisesti, ja saan iankaikkisen tuomion, jos torjun sen. Elämäni tullaan tuomitsemaan sen perusteella, mitä olen kuullut, siksi minun tulisi suhtautua tähän vakavasti. Kaikki Jumalan sana on vakavaa. Sanassa on Jumalan pelastussuunnitelma meille, kun otamme sen vakavasti sydämellemme.

Asioita mietittäväksi

Tiedän suhtautuvani vakavasti elämään, kun …

  • elän sen valon mukaan, joka minulla on
  • kurottaudun eteenpäin saadakseni enemmän Jumalan täyteyttä
  • noudatan Jumalan sanaa innolla
  • toimin heti, kun Jumala muistuttaa minua, viivyttelemättä ja odottelematta
  • suoritan Jumalan työn tarkasti
  • suhtaudun vakavasti koko Jumalan Sanaan

Kirjoitus perustuu Kåre J. Smithin puheeseen 4. helmikuuta 2019. 

Ehkä olet kiinnostunut lukemaan lisää teemasivultamme nimeltä “Olla kristitty”.

 

 

 

 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Mitä tarkoittaa olla kristitty

Kristityn elämä on paljon syvempää elämää kuin vain se, että rukoilen Jeesusta tulemaan asumaan sydämeeni ja uskon syntien anteeksiantoon. Se on elämää, jossa on kehitystä ja kasvua siinä, mikä on Jeesuksesta. Tämä kirjanen tuo esiin valtavan selvästi ja yksinkertaisesti sen, mikä on olennaista kristityn elämässä.