Hengen ääni ja syyttäjän ääni

Jopa vanhurskas voi langeta seitsemästi. Langettuasi voit kuulla kaksi eri ääntä ….

Kirjoittanut AktiiviKristinusko
Hengen ääni ja syyttäjän ääni

Totuus on se, että voit langeta silloin tällöin, vaikka koko kaipuusi on synnin voittaminen ja sen hallitseminen. Vanhurskas voi kaatua seitsemän kertaa, mutta nousee jälleen (Snl. 24:16). Kun lankeat, voit kuulla kahden eri äänen puhuvan sinulle: Toinen on Pyhän Hengen ääni. Toinen syyttäjän – Paholaisen – ääni (Ilm. 12:10; Ilm. 20:2). Kuinka voimme tehdä eron näiden kahden äänen välille?

Syyttäjän ääni

Lähtökohtaisesti Paholainen on se, joka saa sinut lankeamaan. Sitten, kun olet langennut, hän sanoo: Siinä näet! Tämä ei voi onnistua sinulle! Olethan jo yrittänyt useita kertoja, monta kertaa, ja olet langennut joka kerta. Anna vain periksi tässä! Syyttäjä siis sekoittaa keskenään valheen ja todellisuuden. Onhan totta, että olet langennut. Mutta kun hän sanoo, että sinun täytyy antaa periksi, se on valhetta! Sillä Herra tukee kaikkia kaatuvia (Ps. 145:14)!

Hengen ääni

Kun Pyhä Henki kurittaa sinua ja puhuu sinulle langettuasi, tunnet, että se vapauttaa sinut. Sitä seuraa ilo ja rauha. Tällä tavalla voit erottaa syyttäjän äänen Jumalan äänestä. Henki johtaa sinut aina nousemaan ylös! Syyttäjän ainoa halu on nimittäin tappaa, varastaa ja tuhota. Jos hän ei kykene tappamaan sinua, niin hän haluaa joka tapauksessa tuhota sinut ja varastaa sinulta mahdollisimman paljon. Sellainen on syyttäjä. Mutta Jeesus tuli tuomaan meille elämän ja yltäkylläisyyden (Joh. 10:10).

Sinulla on niin paljon toivoa!

Niin että tässä sinun on oltava kestävä. Kuuntele vain Jeesuksen ääntä! Hän on kutsunut sinut, ja hän tiesi tarkalleen alkuperäsi. Hänhän tiesi kaikki syntisi ja kaiken epätoivosi ja kaikki tyhmyytesi. Mutta hän kutsui sinut! Niin että sinulla on paljon toivoa! Ja jos syyttäjä tulee kaikkine niine asioineen, joita olet tehnyt, niin sinä voit vain kysyä häneltä, minkä synnin edestä Jeesus ei ole kuollut? Silloin hänen on väistyttävä.

Jeesushan on kuollut edestäsi, mutta tarkoitus on, että tulet pois synnistä etkä enää tee syntiä. Sen on oltava koko kaipuusi ja koko sydämesi halu. Jos näin ei ole, teet syntiä armon varassa, etkä ole rehellinen. Mutta kun sinulla on tämä kaipaus, että haluat päästä eroon synnistä koko sydämestäsi, silloin sinulla on toivoa. Jumala on vahvistava sinua voimakkaasti tässä taistelussa, niin että se onnistuu sinulle täysin.

”Lapseni! Kirjoitan tämän teille, ettette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.” 1. Joh. 2:1.

Iloitse toivossa! Iloitse siitä, mitä Jumala on tekevä! Vaikka olet langennut, sinun on profetoitava syntiä vastaan ja profetoitava siitä, millainen tulevaisuus sinulla on. Sinun ei tule vaipua masennukseen. Nouse ylös ja julista, että toivosi, elävä toivosi, on se, että Jumala antaa sinulle voiton kaikin tavoin! Sillä tavalla kunnioitat Jumalaa! Silloin myös Jumala vahvistaa ja auttaa sinua, niin että voitat.

Tämä artikkeli perustuu Kåre J. Smithin pitämään puheeseen 1. lokakuuta 2019.

Ehkä sinua kiinnostaa lukea lisää teemasivultamme, joka käsittelee toivoa

 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.