Haluatko tulla täyteen taivasten valtakuntaa?

Hyvä uutinen on, että nälkäiset TÄYTETÄÄN!

Kirjoittanut Sigurd Bratlie
Haluatko tulla täyteen taivasten valtakuntaa?

“Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.” Matt. 5:3.

”Mutta Jeesus vastasi: On kirjoitettu: Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.” Matt. 4:4.

Ruumiimme pysyy hengissä leivän avulla – joka kasvaa maasta – koska se ruumiimme on luotu maasta. Mutta henkemme on saatava ravintoa Jumalalta, sillä se on tullut Jumalalta. Ihmiset ajattelevat yleensä vain ruumista ja ravitsevat itseään sillä, mitä ruumis himoitsee. Silloin heidän henkensä köyhtyy. Useimmat eivät ymmärrä tätä köyhyyttä. He tulevat levottomiksi ja havittelevat pelkästään ajanvietettä.

Ketkä ovat hengessään köyhiä?

Jeesuksen sanoma oli: ”Taivasten valtakunta on tullut lähelle.” Matt. 10:7. Henkemme voi tulla ravituksi ainoastaan taivasten valtakunnalla. Jeesus tuli mukanaan rikkauksia hengellemme. Sen tähden hän sanoi: Autuaita ovat hengessään köyhät, ne, jotka murehtivat, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan. Hän kattoi pöydän hengellemme. Ne, joita ei voitu tyydyttää näkyvällä, voivat tulla rikkaiksi hengessään. Heidät voitiin täyttää taivasten valtakunnalla, ja he saattoivat tulla täydellisiksi, niin kuin heidän taivaallinen Isänsä oli täydellinen (Matt. 5:48).

Kun Johanneksen opetuslapset kysyivät Jeesukselta, oliko hän se, joka oli tuleva, Jeesus vastasi, että evankeliumia julistetaan köyhille (Matt. 11:5). Juhlan viimeisenä, suurena päivänä hän huusi: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon!” Joh. 7:37. Silloin he olivat kokeilleet kaikkea, mitä juhla saattoi antaa heille. Kaikki oli näkyvää ihanuutta ja kuolleita tekoja. Jos joukossa oli joku, joka ei tyytynyt kaikkeen tähän ja tunsi tämän köyhyyden hengessään, hän saattoi sammuttaa janonsa hänen luonaan.

Jeesus sanoo hyvän siemenen ja rikkaviljan vertauksessa: Hyvä siemen on valtakunnan lapset, mutta rikkavilja on Pahan lapset (Matt. 13:38). Valtakunnan lapset ovat niitä, joita maalliset eivät voi tyydyttää. Heillä on vanhurskauden nälkä. He tavoittelevat taivaallisia – he haluavat tulla täytetyksi sillä elämällä, jota Jeesus julistaa Vuorisaarnassa. He tulevat väärin ymmärretyiksi ja ovat muukalaisia täällä maan päällä. He voivat lausua saman hyvän tunnustuksen kuin Jeesus: ���Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta.” Joh. 18:36. Mutta kun tämä taloudenhoito on ohi, ja Jeesus perustaa valtakuntansa, silloin pahan lapset heitetään pois hänen valtakunnastaan, ja vanhurskaat tulevat loistamaan niin kuin aurinko Isänsä valtakunnassa (Matt. 13:41-43). Silloin heidän kätketty elämänsä Kristuksen kanssa Jumalassa ilmestyy (Kol. 3:1-4). Taivaan valtakunnan rikkaus, jonka he ovat saaneet henkeensä, loistaa silloin esiin.

Arvosta taivasten valtakuntaa suuresti!

Emme voi etsiä rikkautta ruumiille ja hengelle samanaikaisesti. Kukaan ei voi palvella kahta herraa, Jeesus opettaa meitä. ”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin saamme lisäksi tämän kaiken.” Matt. 6:24-34.

Ajatuselämämme paljastaa, missä sydämemme on. Sydämemme on siellä, missä aarteemme on (Luuk. 12:34). Harvat arvostavat taivasten valtakuntaa niin suuresti, että he iloiten myyvät kaiken, mitä omistavat, ostaakseen helmen – luopuvat kaikesta ollakseen Jeesuksen opetuslapsia. Sen tähden on merkille pantavaa, kun keskustellaan maallisista asioista, että ihmisillä – myös niillä, jotka kutsuvat itseään uskoviksi – on rikas ajatuselämä. Silloin mielenkiinto on suuri, mutta kun keskustelu kääntyy taivasten valtakuntaan – hengellisiin – heillä on köyhä ajatusmaailma. Silloin he väsyvät nopeasti.

Efesolaiset uskoivat Jeesukseen, ja he rakastivat kaikkia pyhiä, mutta heiltä puuttui ymmärrys siitä, miten suuri hänen perintönsä kirkkaus on hänen pyhissään, eivätkä he nähneet, miten äärettömän suuri on hänen voimansa niitä kohtaan, jotka uskovat. Sen tähden Paavali ei lakannut rukoilemasta heidän puolestaan, että Jumala antaisi heille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan (Ef. 1:15-19).

Voimme selvästi huomata saman puutteen myös tänään. Täyttäköön Jumala voimallisesti meidät kaikki tällä viisauden ja ilmestyksen Hengellä, niin että mielenkiinto Jumalan valtakuntaa kohtaan kasvaisi kasvaa joukossamme merkittävästi.

 

 

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran BCC:n lehdessä otsikolla «De fattige i ånden»helmikuussa 1960.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Jos pidit tästä artikkelista, pidät ehkä myös seuraavista: 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Jumalan evankeliumi

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

Armo tarkoittaa, että kaikki syntini annetaan anteeksi, kun tunnustan ne. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että saamme voimaa olla kuuliaisia totuudelle, jonka Jeesus toi mukanaan. Tässä kirjassa Sigurd Bratlie kirjoittaa tästä aiheesta ja osoittaa, että Jumalan evankeliumi on uskon kuuliaisuutta.