Anteeksianto

Tällä viikolla keskitymme erityisesti anteeksiannon teemaan.

Kirjoittanut AktiiviKristinusko
Anteeksianto

Johannes kirjoittaa: ”Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.” 1. Joh. 2:1. Tämä armo on niin suuri, että sitä on lähes mahdotonta ymmärtää! Jeesus ottaa mielellään vastaan jokaisen syntisen, joka kääntyy. Hän tuli maailmaan nimenomaan pelastaakseen syntisiä. Vaikka synnin palkka on kuolema, niin on uskomatonta, että Jeesus tuli ja maksoi velkamme ja otti ylleen ”palkan” puolestamme. Tämä on rakkaudenlahja, jonka olemme saaneet Isältä (Room. 6:23; Room. 5:18.).

Ei ole kuitenkaan tarkoitus, että jatkamme synnin tekemistä, kun olemme saaneet syntimme anteeksi. ”Mitä me siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, jotta armo tulisi suureksi? Ei tietenkään!” Room. 6:1-2. Emme koskaan saa tyytyä lankeemuksiin ja laskea sen varaan, että Jumala on armollinen – kukaan ei saa armoa, ellei hän kadu tekemisiään ja pyri tulemaan vapaaksi synnistä. Taivasten valtakunta ei ole laiskoja, rikkaita, itseriittoisia ihmisiä varten, vaan niitä varten, jotka ovat köyhiä hengessään, ja joilla on vanhurskauden nälkä ja jano. Siksi on kirjoitettu, ”jos joku tekee syntiä”, eli se osoittautuu poikkeukseksi. Ei ole kirjoitettu, ”Joka kerta, kun joku tekee syntiä”, ikään kuin se olisi normaalia kristityn elämässä.

Evankeliumin voima on niin suuri, ettemme voi mainita yhtäkään syntiä, josta emme voisi pelastua. Kaikkien selittelyjen tulee poistua Jeesuksen pelastavan voiman ja armon edessä.

Viikon aikana tulemme tutkimaan anteeksiannon eri näkökohtia, mukaan lukien kääntymistä, armoa, syyllisyyttä, anteeksiannon ja pelastuksen välistä suhdetta, keskinäisen anteeksiannon välttämättömyyttä ja kuinka hyväksymme anteeksiannon  ja uskomme siihen omalla kohdallamme. Käyttäkäämme maksimaalisesti hyväksemme tätä kallisarvoista lahjaa, jonka olemme saaneet Isältämme!

Lue lisää anteeksiannosta: 

Käy teemasivullamme, joka käsittelee anteeksiantoa ja syyllisyyttä

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.