2016 – Vuosi, jolloin maailma romahti?

Luulen, etten ole ainoa, jonka mielestä tämä vuosi oli pahin kautta aikojen. Antaako Raamattu toivoa muutoksesta?

2016 – Vuosi, jolloin maailma romahti?

Näin äskettäin erään piirustuksen. Se esitti luokkahuonetta vuonna 2100. Opettaja sanoo siinä: “Sitten lopetamme oppitunnin vuodesta 2015 – ja menemme suoraan vuoteen 2017.” Yksi oppilaista viittaa. “Entäs vuosi 2016?” Tulee pimeää ja opettaja vastaa synkkänä: “Emme puhu vuodesta 2016.”

Joku kirjoitti twiitissään: “2016 on kuin kuvakooste uutisista, joita näkee maailmanlopun jälkeisestä ajasta kertovan filmin alussa, jossa kerrotaan, kuinka maailma tuhoutui.

Tämä ei ole ainut näkemäni kommentti, jossa sanotaan, että maailma näyttää romahtavan kasaan silmiemme edessä.

Maailman mullistus

Monta todella kauheaa asiaa on tänä vuonna tapahtunut. Ne eivät ole sellaisia, joita ei olisi tapahtunut aikaisemminkin, mutta vaikuttaa siltä, että niitä tapahtui nopeammin ja rajummin tänä vuonna. Aivan kuin kymmenen vuoden pahimmat tapahtumat sullottaisiin yhteen vuoteen. Minun ei tarvitse mennä yksityiskohtiin tässä; useimmat, jotka tätä lukevat, tietävät tarkasti, mitä tarkoitan. Sitaatti: Mitä tahansa tapahtuukin, maailma on sen jo nähnyt tänä vuonna.

Massamurhat, terrorismi, poliisiväkivalta, rotujenväliset jännitteet, äärisääolosuhteet, poliittinen kaaos, sosiologinen kuohunta, mailmanlaajuiset terveyskriisit, pakolaiskriisit: : Mitä sitten tapahtuukin, maailma on sen jo nähnyt tänä vuonna. Kuka kaipaa zombien toteuttamaa maailmanloppua? Näyttää siltä, että saamme tuhottua maailman aivan omin avuinkin.

Mikään näistä asioista ei oikeastaan yllätä minua. Jo aivan nuoresta pitäen olen kristittynä oppinut katsomaan näitä “ajan merkkejä”. Päiviä, jolloin näemme Raamatun profetioiden täyttyvän. Tiedämme kaikki, että maailma on sellaisessa tilassa, että tämä ei voi jatkua paljon pitempään.
Lue lisää viimeisistä ajoista täältä.

Onko olemassa ratkaisua?

Oliko se vain huono vuosi? Pitääkö meidän toivoa, että asiat muuttuvat jatkossa, ja että maailmasta tulee parempi paikka taas? Olemmeko todella tiellä kohti maailmanloppua, vai kykenemmekö korjaamaan tämän maailman?
Maan päällä tulee niin huonot ajat, että ihmiskunta odottaa epätoivoisesti pelastajaa. Sellaista henkilöä, joka saa heidät pois kaaoksesta, jonka he itse ovat saaneet aikaan. Ja he ajattelevat, että ehkä Jumala on hylännyt heidät, muutoin hän olisi puuttunut asioihin ja korjannut ne.

Toinen käsite, josta minä kristittynä olen selvillä, on Antikristus. Ihmiskunnan “pelastaja”, joka tulee tarkalleen “oikeaan” aikaan, juuri kun näyttää siltä, että ei ole mitään ulospääsyä tilanteesta, missä olemme. Ja hänellä on vastaukset. Hän korjaa kaiken. Hänen tavoitteensa on osoittaa, että ihmiskunta on oman onnensa herra eikä tarvitse Jumalaa korjaamaan asioitaan.

Tulee aika, jolloin asiat muuttuvat. Ongelmat ratkaistaan. Kriiseille on ratkaisu. Kaaos siivotaan. Antikristuksen toimesta.

Se, että maailma alkaa tulla paremmaksi, on minulle varmin merkki siitä, että mailmanloppu on lähellä. Se tarkoittaa, että suurimmalla osalla ihmisistä Jumala ei enää ole kuvassa mukana. Kuitenkaan he eivät tiedä, kuinka uskomattoman kaukana he ovat totuudesta.

Jumalan voitto

Jumala on ollut paikalla koko ajan. Hän on seurannut mukana, kun synti on repinyt hänen luomuksensa riekaleiksi. Ja hän tulee seuraamaan, kun Antikristus kokoaa sen jälleen ja yrittää ottaa hallintaansa tämän valtakunnan. Kun Antikristus yrittää heittää Jumalan ulos tästä maailmasta, jonka hän kutsui esiin tyhjästä.

Maailman tapahtumat ilmestyvät juuri sellaisina kuin olin kuullut niiden tapahtuvan. Ja tiedän, mikä on lopputulos: Jumala voittaa. Sen hän tekee aina.

Kun aika on tullut, Jumala puuttuu asioihin ja ottaa vallan taas, ja hän osoittaa kertakaikkiaan, että hän on kaikkivaltias Jumala, iankaikkisesti, nyt ja ainiaan. (Dan. 7).

Henkilökohtaiset päätökset

Nyt eläessäni tässä levottomassa maailmassa, minun täytyy tehdä ne päätökset, jotka varmistavat, että olen voittajien puolella tässä kertomuksessa. Päätökset, jotka johtavat minut iankaikkiseen elämään kirkkaudessa yhdessä Luojani ja Pelastajani kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätän seurata Jeesusta ja tehdä hänen tahtonsa oman tahtoni sijaan ja sen sijaan, että seuraisin ajanhenkeä.

Täällä maan päällä tulee olemaan huonot ajat jonkin aikaa erityisesti niille, jotka hylkäävät Antikristuksen ja hänen näennäisesti täydelliset ratkaisunsa kaikkiin maailman ongelmiin. Mutta minun tehtäväni on pelastaa sieluni, ja jakaa tämä sanoma iankaikkisesta toivosta niin monien kanssa kuin mahdollista. Jumalan tarkoitus on, että niin monet sielut kuin mahdollista pelastuvat tuhosta, joka lopulta tulee maan ylle. Paavali kirjoittaa, että missä synti on suuri, on armo vielä suurempi. (Room. 5:20-21) Armo on saatavana niille, jotka ovat nöyriä, ja Jumala voi täydellisesti pelastaa heidät. Maailman tila ei ole mitään verrattuna Jumalan valtaan.

Jumala on uskollinen ja hän palkitsee ne, jotka ovat uskollisia hänelle. Hän on aina heidän puolellaan ja hänen vahva kätensä on heidän yllään pahojen aikojen yli, ja hän täyttää suuret ja kalliit lupauksensa, jotka hän on luvannut kaikille, jotka voittavat.

Kun nyt näen merkkien ja tapahtumien maailmassa kehittyvän niin kuin ennustettiin monia vuosia aikaisemmin, uskoni Jumalaan vahvistuu pikemminkin kuin päinvastoin. Päätökseni olla vanhurskas ja valmis Kristuksen tuloon vain kasvaa ja vahvistuu. Haluan olla voittavalla puolella tässä eeppisessä historiassa, joka päättyy Jumalan voittoon synnistä ja Saatanasta. Loppu, joka johtaa ikuiseen rauhaan ja oikeuteen.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.