15 sitaattia Elias Aslaksenilta etsivälle kristitylle

Yhtenä Brunstadin Kristillisen Seurakunnan tukipilareista Elias Aslaksen toimi täydellisenä työparina Johan Oscar Smithin kanssa, ja hänellä oli aivan erityinen puhetyyli kokouksissa.

15 sitaattia Elias Aslaksenilta etsivälle kristitylle

Yhtenä Brunstadin Kristillisen Seurakunnan tukipilareista Elias Aslaksen toimi täydellisenä työparina Johan Oscar Smithin kanssa, ja hänellä oli aivan erityinen puhetyyli kokouksissa.

Aslaksen oli lahjakas puhuja ja sanaseppo, mutta se ei ollut syy siihen, että hänen sanoillaan oli niin paljon syvyyttä. Pikemminkin syvä noyryys ja elämä Jumalassa olivat mahdottomia peitellä. Nämä sitaatit tuovat esille pienen osan siitä viisaudesta ja elämästä, josta hän oli saanut osaa.

Lue enemmän Elias Aslaksenista {link=/no/Tett-pa-livet/Biografi/Mon-hva-det-blir-av-denne-mann täältä.}

Miksi olla kristitty?

Kristittynä oleminen on ainoa mahdollinen tapa tehdä jokaisesta ihmisestä, kaikkein onnettomimmista ja kurjimmistakin, täydellisen onnellisia.

Rukoilkaa lakkaamatta

Jos haluat saada elämän ja yhä lisää elämää, jatkuvaa edistystä, enemmän ja enemmän puhdistusta ja Kristuksen kuvaksi muuttumista – jos haluat jatkuvasti eteenpäin, askel askeleelta, silloin rukoile ja jatka rukoilemista, rukoile lakkaamatta!

Jumala antaa nöyrille armon

Nöyryys on kaiken pelastuksen päälaki ja nyt tämä valo on minulle elävä, että syvemmässä ymmärryksessä ei ole mitään muuta asiaa. Jumala antaa nöyrälle armon ja sillä, mitä ihmiset ajattelevat ja ovat minusta mieltä, ei ole mitään merkitystä. Ylpeä tai ylimielinen tai itseviisas saa Jumalasta vastustajan.

Nöyryyden laki

Se, joka vapaaehtoisesti menee alas omasta halustaan, ylennetään…Jos on hyvin vähän nöyrä, silloin onnistuu hyvin vähän, ja jos on erityisen nöyrä, silloin onnistuu erityisen hyvin.

«Kaikella nöyryydellä ja pitkämielisyydellä»

Raamatussa ei ole liioittelua. … “Kaikella nöyryydellä ja pitkämielisyydellä” – silloin on juurunut ja perustunut nöyryyteen ja pitkämielisyyteen, silloin on niin, että yksinkertaisesti ei voi muuta kuin olla nöyrä ja pitkämielinen.

Kuuliaisuus ilman ymmärrystä

Jotkut ymmästävät kuuliaisuuden niin, että kun he itse henkilökohtaisesti ovat yksimielisiä sen kanssa, mitä Raamatussa on kirjoitettu, niin silloin he ovat kuuliaisia. Mutta silloinhan se ei ole kuuliaisuutta, kun ymmärrän sen. Sehän on oman ymmärrykseni mukaan tekemistä.

Ahdistukset ja koetukset

Ahdistukset ja koetukset ovat jotain kaikkein hyödyllisintä, mitä koko kristillisessä elämässä on, koska kaikki ahdistukset ja koetukset osoittavat meille täydellisen selvästi ja vakuuttavat meidät täydellisesti siitä, kuinka meidän laitamme on. … Totuus on nimittäin se, että Jumala ei lähetä meille vaikeuksia. Voimme sanoa: Eivätkö ahdistukset sitten ole vaikeuksia? Eivät, kaukana siitä! Ne ovat apu nähdä kuinka meidän laitamme on.

Ei vaikeuksia!

Vaikeudet me teemme itse, siten että emme tee sen mukaan kuin Raamattu opettaa meitä – ja Raamattu opettaa meitä kaikissa mahdollisissa tilanteissa, kuinka Jumala tahtoo meidän suhtautuvan. Ja kun me teemme sen, ei koskaan ole vaikeuksia.

Uskolla ei ole mitään tekemistä yrittämisen kanssa

Kun sanomme yrittävämme, niin se on sama kuin epäusko, koska se tarkoittaa silloin, että ehkä se onnistuu ja ehkä ei – ja se on satoprosenttista epäuskoa.

Elävä usko

Usko elämän sanoihin on suurin voima, mitä on olemassa maailmankaikkeudessa.

Kaikki yhdessä vaikuttaa meidän parhaaksemme

Murehtiminen ei tule kuuloonkaan. On mahdotonta murehtia. Uskon Room. 8:28:aan, siksi se ei tule kuuloonkaan. Se on mahdottomuus. Room. 8:28:aan uskominen saa aikaan ylenpalttisen onnellisuuden joka yö ja päivä kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, ahdistuksissa ja asioissa.

Onni

Raamatun tarkoituksena on, että meistä tulisi täydellisen onnellisia, ei vain myötäkäynnin päivänä. Silloin myös jumalattomat ihmiset ovat iloisia ja laulavat. Mutta voimme olla onnellisia jatkuvasti – vastoinkäymisen päivänä, ahdistuksen päivänä – aina – ilman poikkeusta.

Älkää tuomitko

Ja Jeesuksen sanat kuuluvat: Älkää tuomitko. Ei ole kirjoitettu: Älkää tuomitko liian kovasti, ja älkää olko liian taipuvaisia tuomitsemaan, ja älkää olko niin nopeita tuomitsemaan. Sellaista ei ole kirjoitettu. On kirjoitettu: Älkää tuomitko – ÄLKÄÄ – piste. Ei ollenkaan, ei ainuttakaan poikkeusta, se on Jumalan sanaa, ne ovat Jeesuksen sanoja.

Vapaus synnin tekemisestä (Joh. 8:31-36)

Synnin tekeminen on sitä, että tekee sellaista, minkä tietää etukäteen olevan vastoin Jumalan sanaa ja tahtoa. Se on kiusauksessa lankeamista. Tästä tekstistä käy selvästi ilmi, että Kristus haluaa tehdä meidät vapaaksi siitä – täysin ja kokonaan. Ja se taas on sama kuin voittoisan elämän eläminen, ja ihanampaa vapautta emme voi ajatellakaan: Aina voitto! Ei koskaan syntiä!

Aina voitto (2. Kor. 2:14)

Tämä on täsmälleen sama kuin: Ei koskaan tappiota! Ei koskaan syntiin lankeamista! Ei koskaan periksi antamista minkäänlaiselle synnille! Ei koskaan vihastumista, ei koskaan loukkaantumista, ei koskaan murehtimista mistään asiasta! Mikä vapautus! Mikä siunaus! Siten Jumala siunaa kaikkia ja jokaista, joka on kokosydäminen ja nöyrä sydämeltään.

Sitaatit on otettu kirjoista «Elias Aslaksenin viimeisiä puheita», «Jumalan tiet taivaaseen», «Kristityn elämä», «Siunauksen evankeliumi» ja «Todellinen vapaus».
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norway | brunstadchurch.us

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.