Todella vapaa!

Todella vapaa!

Nobelin rauhanpalkinnon jako voi tosiaankin aiheuttaa kiistaa. Mitä on henkilökohtainen vapaus? Mikä luo rauhaa?

3 Minuuttia ·

Nobelin rauhanpalkinnon jako voi tosiaankin aiheuttaa kiistaa. Mitä on henkilökohtainen vapaus? Mikä luo rauhaa?

Monet ihmiset ovat seuranneet Nobelin rauhanpalkinnon jakoa vuonna 2010. Yleinen kiinnostus yksilön vapautta kohtaan koko maailmassa on saanut ihmiset kääntämään huomionsa tähän kansainväliseen tapahtumaan. Vapauden puolesta on taisteltu kautta aikojen, mutta on ikävä huomata, kuinka harvat ihmiset ovat kuulleet syvemmän ja suuremman vapauden saamisesta. Sisäisestä vapaudesta, kuten Jeesus sanoo, tulla ”todella vapaaksi”.

Olemmeko vapaita?

Kun olemme rehellisiä itsellemme, joudumme toteamaan, että vaikka kuinka haluaisimme olla hyviä, vahvoja ja onnellisia, niin ihmisenä olemme kaukana täydellisyydestä.
Muistan henkilökohtaisesti, kuinka yritin hymyillä kärsivällisesti eräälle, vaikka olinkin ärsyyntynyt. Hymyn sijaan suustani pääsi vain vihaisia sanoja. Toisilla kerroilla en kyennyt antamaan anteeksi henkilölle, joka oli haavoittanut minua, vaikka olisinkin halunnut pelastaa ystävyyssuhteemme.
Raamatussa sanotaan, ”Tehkää kaikki nurisematta ja empimättä.” (Fil. 2:14), mutta on jokseenkin mahdoton välttyä negatiivisilta ajatuksilta, silloin kun asiat eivät suju miellyttävällä tavalla. Saamme myös usein huomata rajallisuutemme yrittäessämme toimia Paavalin sanojen mukaan: ”Älkää olko mistään huolissanne.” (Fil. 4:6)
Mitä se meitä hyödyttää, että meillä on täysi vapaus puhua ja toimia yhteiskunnassamme, jos olemme sisäisesti täysin sidottuja, kun on kyse hyvän tekemisestä?

Kiistan juuri on voitettavissa!

Synti sitoo meitä (Room. 6:16). Vapautta ei voi saavuttaa ilman taistelua! Monet eivät ehkä tiedä, että Jeesus oli ensimmäinen, joka taisteli tämän taistelun. Hänellä oli syntyjään sama ihmisluonto, kuin sinulla ja minulla, niin, että hänkin joutui kiusauksiin kuten me. Hän oli ensimmäinen, joka taisteli omassa lihassaan asuvia himoja ja synnin tekemisen taipumusta vastaan.

”Mistä teidän keskinäiset kiistanne ja taistelunne syntyvät? Mistäpä muusta kuin haluistanne, jotka käyvät taistelua teidän ruumiissanne.” (Jaak. 4:1) Jeesuskin sai kokea nämä taipumukset omassa luonnossaan, mutta sen sijaan, että hän olisi antanut periksi, hän nöyrtyi ja pyysi Jumalalta apua. Jumalan avulla hän kävi taisteluun omaa lihaansa vastaan arkipäivän elämässä ja voitti kaiken, mikä esti häntä tekemästä hyvää.

Jeesuksesta tuli rauhanruhtinas, vaikka hänellä oli samanlainen ihmisluonto kuin meillä. Hän tuli vapaaksi synnistä oman tahtonsa kustannuksella ja sai jumalallisen luonnon. Hän avasi tien iankaikkiseen elämään Jumalan kanssa! (Room. 6:22-23)

Todella vapaa

Oletko halukas antamaan elämäsi tällaisen vapauden puolesta? Oletko tarpeeksi rohkea seurataksesi Jeesusta ja kieltääksesi itsesi kiusauksen hetkellä, niin että voit tehdä Jumalan tahdon? Uskollisuuden ja kuuliaisuuden kautta voitat itsellesi vapauden rakastaa ja olla hyvä, elää vanhurskasta elämää ja olla siunaukseksi muille. ”Jeesus vastasi heille: ”Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” (Joh. 8:34-36)

Silloin rauhanruhtinas myöntää sinulle ylivoimaisesti parhaan rauhanpalkinnon. Ikuisen elämän!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.