Mene suoraan sisältöön

Sateenkaariliput: rehellinen mielipiteeni

Kuinka minä kristittynä reagoin homoseksuaalisuuteen?

USA:n korkein oikeus päätti hiljattain, että homoliitot ovat laillisesti oikeutettuja USA:ssa. “Gay Pride”-paraatit ympari maailmaa heiluttavat sateenkaarilippuja ja juhlivat tätä LHBT-oikeuksien saavutuksena.

Monet yksityishenkilöt, sekä homoseksuaalit että heteroseksuaalit osoittavat tukeaan sosiaalisessa mediassa. Kristittynä mietin sitä, kuinka itse reagoin asiaan. Minun täytyy tutkia Jumalan sanaa vastauksen löytämiseksi. Täytyy tunnustaa, että se ei ole niin helppoa kuin toivoin.

Homoseksuaalisuuden harjoittaminen tuomitaan Paavalin kirjeessä roomalaisille. (Room. 1:26-28) Mutta kuinka kohtaan esim. homoseksuaalisen ihmisen, joka on taistellut identiteettinsä ja itsetuntonsa kanssa yhteiskunnassamme seksuaalisen suuntautumisensa takia? Tämä ei ole helppo kysymys. Muistutan itseäni olemaan hienotunteinen, ja tulen nöyräksi, kun huomaan, miten vähän tiedän siitä, millaista on syntyä homoseksuaalisen taipumuksen kanssa.

Jos ihmiset ovat syntyneet sellaisena, että heillä on vetovoima samaa sukupuolta kohtaan, kuinka minä voin tuomita heitä, kun itse “sattumalta” synnyin heteroksi? Jos sellaiset ihmiset kokevat syrjintää, kunnioituksen puutetta ja jopa vainoa, eikö minun sitten pitäisi ennemminkin olla sympaattinen kuin tuomitseva? Alan tajuta sitä monimutkaisuutta, mikä on kasvaa ja elää homoseksuaalina tai lesbona maailmassamme, ja se menee yli ymmärryskykyni.

Jumalan sana on perustani

Kun luen läpi raamatunjakeet homoseksuaalisuudesta, en löydä yhtään raamatunpaikkaa, joka tuomitsisi syntymisen muun seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Ja en todellakaan toivo, että ketään syrjitään, kiusataan, vihataan tai ei kunnioiteta tämän takia. Mutta Raamattu sanoo selvästi, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä

En yksinkertaisesti voi hyväksyä sellaista toimintaa, mitä Jumala pitää syntinä.

Uskon Jumalan sanaan ja se on elämäni perusta. Jumala tekee selväksi sekä vanhassa että uudessa liitossa, että avioliitto on tarkoitettu olemaan miehen ja naisen välinen liitto. (1. Moos. 1:27-28)

Riippumatta siitä, kuinka paljon rakastan yksittäisiä ihmisiä ja kuinka paljon minulla on myötätuntoa heidän taisteluilleen, en voi henkilökohtaisesti tukea homoseksuaalista liittoa tai mitään muotoa homoseksuaalisessa suhteessa. Se ei johdu rakkauden, empatian tai kunnioituksen puutteesta yksittäistä henkilöä kohtaan. En vaan yksinkertaisesti voi hyväksyä sellaista toimintaa, mitä Jumala pitää syntinä.

Jumalan lupaus

Tunnustan rehellisesti, että minulla ei ole selitystä siihen, miksi joidenkin ihmisten pitää joutua sellaisen vaikeuden eteen, että on homoseksuaali. Samoin kuin en voi selittää syytä moniin muihinkaan uskomattomiin koetuksiin, joita jotkut ihmiset joutuvat kokemaan elämässään. Mutta se, mitä ymmärrän, on että Jumala antoi kaikille lupauksen, riippumatta iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muusta. Hän lupaa vapauttaa meidät synnin turmeluksesta ja antaa meille jumalallisen luonnon. (2. Piet. 1:4)

Jumalalla oli hyvä ja täydellinen suunnitelma jokaiselle meistä, kun hän loi meidät. “Minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

Jumala antoi kaikille lupauksen, riippumatta iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muusta.

IKukaan ei voi välttyä koetuksilta tässä elämässä, ja koetukset ovat kaikilla erilaisia. Mutta Jumala lohduttaa meitä näillä sanoilla: “Siksi te riemuitsette, vaikka nyt, jos on tarpeen, vähän aikaa joudutte murehtimaan monenlaisissa koettelemuksissa, jotta teidän uskonne havaittaisiin kestäväksi, paljon kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka sekin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.” 1. Piet. 1:6-7. Vaikka me voimme olla koetuksissa, joita muut pitävät mahdottomina,  kun seisomme lujina emmekä anna periksi yhteiskunnan paineelle, niin meidän uskomme palkitaan.

Ne, jotka näkevät iankaikkisia arvoja sellaisessa elämässä, tekevät työtä saavuttaakseen sen mihin hintaan tahansa. Kun on kyse niistä, jotka valitsevat toisen suunnan elämässään, en voi olla tukemassa heidän toimintaansa. Mutta en voi myöskään tuomita heitä. (Matt. 7:1) Velvollisuuden tunnosta ja hartaasta rakkaudesta Jumalaa ja kaikkia ihmisiä kohtaan, jotka hän on luonut, tulen aina seisomaan sitä vastaan, minkä Jumala on sanonut vääräksi.

Opin pääkohdat

Tutustu siihen, kuinka Jumalan sana kehottaa ja auttaa meitä elämään 100% hänen tahtonsa mukaan, niin ettei meidän tarvitse enää langeta syntiin, vaan että voimme päästä voittoisaan elämään.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Minä olen ristiinnaulittu Kristuksen kanssa

Tämä kirjanen perustuu siihen, mitä Paavali kirjoittaa Gal. 2:19-20:ssä: «Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.» Tässä Elias Aslaksen selittää, mitä se tarkoittaa ja kuinka lukijalla voi olla sama todistus elämässään kuin Paavalilla.

Seuraa meitä