Mitä tarkoittaa "Olkaa aina iloiset"?

Mitä tarkoittaa "Olkaa aina iloiset"?

Raamatussa on kirjoitettu “Olkaa aina iloiset”! Mutta kuinka voin toteuttaa sen?

3 Minuuttia ·

Raamatussa on kirjoitettu "Olkaa aina iloiset!" Mutta kuinka voin toteuttaa sen?

Kesken työpäivän tietokoneelleni ponnahtaa ilmoitus, joka sisältää mainoksen trooppisesta lomakohteesta; kuvassa näkyy sininen meri ja valkoista hiekkaa, palmuja ja aurinko. "Olisi varmaankin mukavaa…", ajattelen itsekseni. Elämä voi vaikuttaa loputtomalta tehtävistä suoriutumiselta, laskuilta, jotka pitää maksaa, listalta suoritettavista tehtävistä; ja se näyttää vain pitenevän, ja ruumis tulee vain vuosi vuodelta raihnaisemmaksi. Puhumattakaan niistä vakavammista tilanteista, joita aina välillä tulee vastaan – vastoinkäymisistä, joita en itse ole valinnut, mutta tiedän, että Jumala on ne määrännyt.

Vaikuttaa siltä, että onneni on täysin riippuvainen siitä, että saan, mitä haluan.

Jos vain voisin matkustaa lomalle, jos vain voisin_________, silloin olisin tyytyväinen. Tähän voi lisätä, mitä haluaa. Jos vain voisin ansaita enemmän rahaa, jos vain voisin olla terve, jos vain saisin unelmatyön, ja niin edelleen ja niin edelleen, loputtomiin.

Nämä asiat voivat olla hyviä, ja usein ne saavat minut hetkellisesti iloiseksi. Mutta ilman niitä olen tylsässä arjessani, ja haluan niitä jälleen. Näyttää siltä, että onneni on täysin riippuvainen siitä, että saan, mitä haluan. Mutta pitääkö sen olla näin?

Kristuksen kärsimysten osallisuus

Yksi Raamatun tunnetuimmista jakeista on vain kolmen sanan pituinen: "Olkaa aina iloiset!" 1. Tess. 5:16. Se on kirjoitettu käskynä, ei suosituksena. Siitä tiedän, että on mahdollista toteuttaa se! Jumala ei anna meille käskyjä, joita ei ole mahdollista pitää! Ei koskaan! Se tarkoittaa juuri nyt, tänään, tällä hetkellä, tässä tilanteessa, tällä ruumiilla, joka minulla on, tässä työpaikassa, kodissa, joka minulla on, näissä olosuhteissa. Mutta jos tämä ilo ei ole riippuvainen olosuhteista, mistä se sitten tulee?

Löydämme viitteen siitä 1. Piet. 4:13:sta: «Iloitkaa sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.»

Kuinka kärsimyksessä voi olla mitään iloittavaa?

Pietari kirjoittaa iloitsemisesta, koska tulen osalliseksi Kristuksen kärsimyksistä. Mutta kuinka kärsimyksessä voi olla mitään iloittavaa? Kristuksen kärsimykset olivat niitä, joita hän koki, kun hän ei tehnyt syntiä. Elämä synnin voittamisessa on onnellista elämää, eikä mikään lyhytaikainen ilo ole verrattavissa siihen! Kristittynä voin myös tulla osalliseksi näistä kärsimyksistä, riippumatta maallisista ominaisuuksistani tai tilanteistani, ja tuloksena on voittoisa elämä, joka täyttää minut ilolla!

Ilo, jonka kärsimys saa aikaan

Ehkäpä tunnen, että minua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Oikeastaan haluaisin antaa takaisin. Samalla mitalla. Minussa asuva synti haluaa jotain, se haluaa vihastua ja loukkaantua. Mutta kun ryhdyn taisteluun etten tekisi syntiä – etten olisi epäilevä, katkera tai ärsyyntynyt, silloin kiellän syntisiltä himoiltani sen, mitä ne haluavat. Ja koska ne eivät saa, mitä haluavat, niin minä kärsin. Tulen osalliseksi Kristuksen kärsimyksistä, ja tuloksena on voitto!

Meillä on uskollinen Luoja, joka tietää, mikä on meille parasta.

Saan henkeeni aidon ilon, joka ei riipu tunteistani, olosuhteistani, siitä, kuinka toiset minua kohtelevat tai mistään muustakaan. Silloin on mahdollista iloita – aina! Olisi varmasti hienoa lomailla juuri nyt, mutta jos niin ei tapahdu, sisäinen ilo ei kuitenkaan katoa. Voin ennemminkin käyttää tilaisuuden päästä eroon kiittämättömyydestäni ja lihani vaatimuksista ja täyttyä aidolla, kestävällä ilolla, joka tulee siitä, että teen Jumalan tahdon ja muutun.

Meillä on uskollinen Luoja, joka tietää, mikä on meille parasta. Voin tehdä Jumalan tahdon tänään, voin tulla osalliseksi Kristuksen kärsimyksistä ja täyttyä voiton ilolla! Siksi Jeesuksen aidot opetuslapset ovat onnellisimpia ihmisiä maan päällä.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.